Geschiedenis

De geschiedenis van Automaterialen Het Zuiden gaat terug tot 1954, toen dhr. A.C. van Gorp startte met het verhandelen van automaterialen. De eerste winkel werd gevestigd aan de Kromme Steenweg in Helmond. Door de goede service en kennis van zaken werd deze al snel een succes.

Niet veel later breidt het bedrijf uit met twee nieuwe locaties in Helmond. Ook het aanbod wordt flink op- geschroefd; naast automaterialen worden er nu ook banden en gereedschappen verkocht. Eind jaren ’60 worden die drie locaties samengevoegd op industrieterrein Hoogeind aan de Engelseweg.

Automaterialen Het Zuiden gaat in 1986 over van vader op zijn twee zonen;  Erik en Stef van Gorp. Tot op heden leiden zij het bedrijf. Erik is verantwoordelijk voor Automaterialen Het Zuiden BV. en garandeert hier optimale service en eerste klas producten voor de klant. Stef is verantwoordelijk voor het in 1996 opgerichte Het Zuiden Industrial BV. waarbij hij zorgt voor specialisatie in aandrijftechniek en actieve import, zowel nationaal als Europees.

AHZ Helmond 09 rand